Schladming – nyitva!

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Schladming – nyitva!

Feltöltve: 2011-12-14

A magyarok és a világ egyik kedvenc síterepe december első hete óta várja vendégeit. Legendás nyitó partiján idén a 30 seconds to Mars, Natalia Kills és Marlon Roudette koncertezett több mint 8 000 síruhás rajongó, gigantikus színpad, megújult Planet Planai völgyállomás és a kivilágított sípálya páratlan díszletében.

Különleges vonzerő, ajánlatok egész sora, hamisítatlan stájer vendégszeretet és a minden évben itt zajló sí-világkupafutamok teszik a Schladming-Dachstein üdülőrégiót Ausztria öt legjobb síterepének egyikévé. Ausztria legnagyobb síparadicsoma nemcsak nagy, hanem nagyszerű is, hiszen egyedülálló többletértéket nyújt. Egy síbérlettel 270 modern felvonó és 860 kilométernyi jól karbantartott, különböző nehézségi fokú sípálya használható.

A schladmingi négy hegyet - Hauser Kaibling, a Planai, a Hochwurzen és a Reiteralm - összekötő sípályarendszerben összesen 244 hektárnyi sípálya áll a vendégek rendelkezésére.
Ez átszámolva kb. 400 futballpálya méretének felel meg. Kisebb síterepei, mint a Rittisberg, Fageralm, Galsterbergalm, Stoderzinken, Riesneralm és Planneralm igazi bennfentes tippnek számítanak. A Dachstein-gleccseren az év minden napján síelhetünk. Gondtalan élményekről itt 232 kilométernyi sípálya, 98 vadonatúj felvonó, valamint 85 hangulatos hütte és számtalan après-ski hely gondoskodik.

A Planet Planai völgyállomás 2010-es megépítését követően Schladmingban a 2011-es nyári szezon is a 2013-as Alpesi Sí-világbajnokságra való felkészülés jegyében telt, hogy a 2012 márciusában sorra kerülő főpróbára minden elkészüljön.
Az újonnan kialakított „szolgáltató fedélzet” és a „győztesek kapuja” a világbajnokságra tervezett stadion részét képezik. Előbbi a rendezvényeken túl parkolóként is funkcionál, további 150-170 parkolóhelyet biztosítva.

Az idei síszezonra összesen 150 millió eurót fektettek be Stájerországban, hogy még jobb feltételeket kínáljanak a vendégeknek a téli üdüléshez. Felvonókba, sípályákba és hóágyúrendszerekbe, wellnessoázisokba és szállodákba, valamint kulturális intézményekbe és múzeumokba folytak a beruházások.

Útisúgó tippek

Próbáld ki még ebben a szezonban a világbajnoki sípályákat, jóval az első sísztárok érkezése előtt!
Használd ki a síterep, a szálláshelyek és a vendéglátás nyújtotta lehetőségeket!

A Hotel Seethurn osztrák színvonalú szálláshely magyar nyelven! Sokszínű élményt, ízlésünkhöz közel álló ételválasztékot kínálnak a festői szépségű Strobl városában közeli sípályákkal (Postalm, Dachstein-West…), fedett tenisz- és squash pályákkal, wellness részleggel és kedvezményes síbérlettel!
  • Hotel Seethurn****

    Hotel Seethurn****

    Salzkammergut festői üdülőhelyén, Strobl-ban található a Hotel Seethurn, amely 46 teraszos szobával várja kedves vendégeit. A szobákból csodálatos kilátás nyílik a Wolfgangsee-re és a környező hegyekre.
    21 205 Ft / fő / éj

  • 
  • 
  • 
  •