Látványos újdonságok a Ski amadéban, amiket most érdemes kipróbálni

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Látványos újdonságok a Ski amadéban, amiket most érdemes kipróbálni

Feltöltve: 2019-01-30

Öt régió, 760 kilométernyi sípálya, 270 felvonó, valamint 260 síkunyhó és hegyi étterem - ez a Ski amadé, ahova a Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig és Großarltal síterepek is tartoznak.

Rekordbefektetések: új felvonók Gasteinban, Maria Almban és a Snow Space Salzburg síközpontban!

„Ausztria legnagyobb síszövetségeként a közelmúltban elsősorban a hóágyúrendszerek bővítésébe, valamint az élményprogramok és a technológiaszektor fejlesztésére költött befektetésekből profitáltunk. Már régóta a legmodernebb sídesztinációk közé tartozunk és mindent megteszünk azért, hogy ez a jövőben is így legyen” – meséli Christoph Eisinger, a Ski amadé igazgatója. Ennek megfelelően a Ski amadé síterepein a 2018/2019 téli szezonra is komoly befektetések valósultak meg, összesen 108 millió euró értékben. Ezek között találhatunk felvonófejlesztéseket, mint például a gasteini „Schlossalm NEU” projekt, amelynek keretén belül létrehoztak egy nagykabinos felvonót (10 fős kabinokkal), amely két szakaszban juttatja majd fel a síelőket a Schlossalmra.
A Natrun-Aberg projekt során a Hochkönig régióban két új nagykabinos felvonót építenek, a Natrun és a Sonnberg felvonókat, amelyek közvetlen kapcsolatot létesítenek majd Maria Almmal. A Snow Space Salzburg síközpontban a Sonntagskogel 2 ülőfelvonót újították fel. Emellett a Ski amadé síterepei pályakarbantartó gépeket és további hóágyúkat is vásároltak, valamint számos kisebb beruházással növelték a szolgáltatások színvonalát.

A sípályák 90 százaléka hóágyúzható, a síélményeknek így semmi sem állhat már az útjába

A Ski amadé síszövetségben összesen 760 kilométernyi sípálya várja a téli sportok kedvelőit és ennek több mint 90 százaléka hóágyúzható. Az elmúlt öt téli szezonban a Ski amadé összesen 129 millió eurót fektetett be a hóágyúrendszerek bővítésébe. Egy befektetés, amely a kifejezetten magas összeg ellenére is megtérül. A Ski amadé síszövetség a 2018/2019-es téli szezonra ismét 21 millió eurót költ a hóágyúrendszerek fejlesztésére.

Fedezd fel a tél egyedülálló sokszínűségét a Ski amadéban!

Öt régió, 760 kilométernyi sípálya, 270 felvonó, valamint 260 síkunyhó és hegyi étterem – a Ski amadé síszövetség kínálata egyedülálló. A Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig és Großarltal síterepek mind Ausztria legnagyobb síszövetségéhez tartoznak. A rekordtelet követően rekordberuházások következtek összesen több mint 108 millió euró értékben: három új felvonó, egy új applikáció, új Ski amadé – made my day ajánlatcsomagok, kulináris síútvonalak és számtalan kiemelkedő rendezvény teszi még élvezetesebbé a Ski amadéban töltött téli üdülést.

Megújul a mobilalkalmazás: Ski amadé Guide

A szolgáltatások színvonalának egyértelmű javulását eredményezi a 2018/2019-es téli szezonra megújuló Ski amadé guide applikáció. Az új alkalmazást a 3D Reality Maps fejlesztette és a cég a különféle regionális információk mellett elhelyezett az applikációban egy pontos helymeghatározó eszközt, egy útvonaltervezőt és mindenekelőtt egy fotórealisztikus térképet. Ennek köszönhetően a Ski amadé síterepei digitálisan is szinte úgy néznek ki, mint a valóságban.

RIDE Ski amadé: snowpark, funslope és funcross – felhőtlen téli szórakozás gyermekeknek és tiniknek
Ugratni, farolni, különféle trükköket bemutatni – a RIDE Ski amadé magában foglalja mindazt, ami a snowboardosokat és freestylereket boldoggá teszi. Mindezt a Ski amadé olyan attrakciói teszik lehetővé, mint például a kilenc snowpark, 14 funslope és funcross pálya, vagy a számtalan freeride terep. Mivel a RIDE Ski amadé kezdeményezés menő partik nélkül csak fele annyit érne, természetesen számos rendezvény és program is várja a fiatalokat. Különösen kedvelt: a Cash4Tricks-Tour, egy pop-up rendezvény, amely a sikeres premier után ismét megrendezésre kerül: a turné állomáshelyein a legvagányabb ugrásokkal és futamokkal még készpénzt is lehet nyerni. Ki tudja, néhány fiatal tehetség számára talán ez jelenti majd azt a bizonyos ugródeszkát a nagy karrier felé.

„Ski amadé – made my day” ajánlatok, kulináris síútvonalak és zseniális események
Az elmúlt évben életre hívott Ski amadé – made my day élményajánlatok az idei téli szezonban is feledhetetlen kalandokat tartogatnak a jelentkezők számára. A kínálat ráadásul a Ladies Week ajánlatcsomaghoz kapcsolódóan további öt ajánlattal bővül. A kulináris síútvonalaknak köszönhetően a Ski amadé különleges meglepetéseket tartogat az ínyenceknek a hegyen és a völgyben egyaránt. A speciális útvonalak a sípályák és a régió legjobb éttermeihez kalauzolják el a síelőket. Az útvonalak megtalálhatók a Ski amadé guide applikációban is, így a tájékozódás sem jelenthet gondot.
Természetesen a 2018/2019-es téli szezonban is számtalan esemény gondoskodik a felhőtlen szórakozásról: a kínálat a szezonnyitó koncertektől és partiktól a FIS síversenyeken át a Sí- és borélményhétig, valamint az Alpok legmagasabban fekvő termelői piacáig terjed. Egyébként: a Ski amadé síbérlet mind az öt régióra és a síszövetség összes sípályájára érvényes. Egy hatnapos síbérlet a főszezonban 266 euróba kerül (ifjúsági korúaknak 199,50 euróba, gyermekeknek 133 euróba).

Ski amadé Serviceline: +43/6452/4033360, E. urlaub@skiamade.com, www.skiamade.com