Idén még több lift és még több finomság vár Schladmingban

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Idén még több lift és még több finomság vár Schladmingban

Feltöltve: 2019-11-22

Schladming Ausztria egyik legkedveltebb síterepe, nem utolsó sorban az egyik legközelebb hozzánk eső.

4 hegy, 123 kilométernyi non-stop sípálya

Schladming-Dachstein régió négy hegy - Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen és Reiteralm – sípályáit foglalja magába, így egész Ausztriában egyedülálló. 123 kilométer rendszeresen hóágyúzott sípálya, 44 modern ülőlift és sífelvonó várja a síelőket. A négyhegynyi síterület a Ski amadé egyesület tagja is, így a Ski amadé síbérleteivel itt is síelhetünk.

Még több sílift és hóágyú

Az új Planai sílift megépítése 26.5 millió euróba került, amely a Planai-Hochwurzen-Bahnen történelmében egyedülálló vállalkozás. Ezt Riesneralm még megfejelte egy 5 millió eurónyi beruházással, amelynek révén új hóágyúk és energiaszolgáltatók kerültek a sípályákra.

Schladming 4 hegy pályarendszer számokban:
• 123 kilométer sípálya (kék: 47 km, piros: 69 km, fekete: 9 km)
• 44 felvonó
• 56 alpesi vendéglő és hütte
• 100% hógarancia a teljes szezonban

Ez itt a sífutók és a túrázók paradicsoma is

Kár, hogy a magyarok körében kevésbé népszerű, pedig itt Schladming-Dachstein régióban észvesztően hosszú, összesen 435 kilométernyi sífutó útvonal áll a sífutók rendelkezésére. Ramsau am Dachstein éppen ezért az egyik legnépszerűbb sífutó célpont az Alpokban. A terület ezen kívül 282 kilométernyi téli túraútvonallal is rendelkezik, amelyek különböző magasságokban elérhetők, ehhez pedig megfizethető téli túrajegyet is kínál a régió, amely tartalmazza a felvonók használatát.

Kulináris kalandok Richard Rauch-tól

Az alpesi sportok és a stájer konyha szerelmesei már várják Richard Rauch sztárséf alpesi gourmet menüjét, amelyet decembertől a téli szezon végéig 14 különböző, gondosan kiválasztott hüttében szolgálnak majd fel a sípályák mentén. Egyelőre még titok, milyen különlegesség lesz az idei téli menüben, ám annyi bizonyos, hogy a nyáron nagy sikert aratott Dachstein burger, amely a gourmet menü nyári verziója volt almás-vörösfenyő chutney-val, továbbra is kapható lesz a Brandalm hüttében .